Online Bilet Al Duyurular

Erdogan'in her çikisi Yunanistan turizmine yaradi

Spyros Theodoritsis isimli Yunanistan vatandasinin tweet'inde su ifadeler kullaniliyor: "Erdogan is the best ambassador of Greek tourism. Every time he opens his mouth, thousand tourists choose Greece over Turkey."
TurizmdeBuSabah

Türkiye'nin Almanya ile baslayan ve Hollanda ile devam eden yasadigi siyasi krizin turizme yansimalarina iliskin gelen bilgiler turizmcileri tedirgin ediyor. Son yasananlardan sonra Türkiye'ye yönelik rezervasyonlar durmus durumda. Avrupali turistlerin son dakika karar verecegini söyleyenler var, ancak genel görüs Avrupa'dan bu yil gelecek turist sayisinin yüzde 50'den fazla düsecegi yönünde. Avrupali turistlerin tatil tercihlerini Türkiye'nin Akdeniz çanagindaki en büyük rakipleri olan basta Yunanistan ve Ispanya olmak üzere diger ülkeler kaydirdigi ifade ediliyor.

Yunanistan'da konuya iliskin 'ironik' yaklasimlar var. Iste bunlardan biri de sosyal medyada yerini buldu.





Komsudaneoluyor.net adinda bir internet sayfasi sahibi olan ve Atina basta olmak üzere Selanik ve Yunan adalarina giden Türk turistlere rehberlik eden Mehmet Içten, 'Spyros Theodoritsis' imzali bir tweet paylasti. Spyros Theodoritsis isimli Yunanistan vatandasinin tweet'inde su ifadeler kullaniliyor. "Erdogan is the best ambassador of Greek tourism. Every time he opens his mouth, thousand tourists choose Greece over Turkey." Bu twitt'in Türkçesi söyle: "Erdogan, Yunanistan turizminin en iyi elçisi oldu. Agzini her açtiginda, binlerce turist Türkiye yerine Yunanistan'i seçiyor."

Yunanistan'da bu yil turizmde rekor beklentisi oldugunu ifade eden Içten, var olan yatak kapasitesinin yetmeyeceginin söylendigini aktardi. Yunanistan'in bu yil turist çekmek için çok çaba sarf etmesine gerek kalmadigini, çünkü Türkiye'den vazgeçenlerin Yunanistan'a yöneldigini kaydeden Mehmet Içten, söyle konustu: "Yunanistan geçen yil 27 milyonun üzerinde turist agirlayarak rekora imza atti. Bu yil da bu sayiya 2,5 milyon turistin daha eklenecegi bekleniyor. Burada herkes var olan yatak kapasitesinin yetip yetmeyecegini tartisiyor ve önlem alinmaya çalisiyor. Türkiye'nin Avrupa ile yasadigi siyasi kriz nedeniyle talep kaymasi bekleniyor. Thomass Cook'un charter kapasitesini arttigi gelen haberler arasinda."

Kaynak: turizmdebusabah
Diğer Haber ve Duyurular