Online Bilet Al Duyurular

Gastronomi Turizmi Dernegi ile Peru Gecesi

Son yillarda geleneksel mutfak kültürü ve saglikli beslenmenin yaninda lezzetli ürünleriyle de gastronomik alanda dünyada trend olan Peru mutfagi, dün gece Gastronomi Turizmi Dernegi ve Peru Ticari Konsoloslugunun organizasyonu ile Hyatt Regency Vue Lounge Bar'da meraklilari ile bulustu.
23 Mart aksami gerçeklesen, chef Lars Windfuhr ve perulu chef Bruno Santa Cruz'un seçimi geleneksel peru yemeklerinin tanitildigi kokteylde Cruz'un ... sovu ziyaretçilerden tam not aldi.

Gastronomi Turizmi Dernegi Baskan Yardimcisi Ömer Kartin'in Peru mutfaginin neden bu kadar popülerlestigini anlattigi gecede "Süper Peru Foods" ürünleri tanitildi. Saglikli yasam furyasinin temel taslarindan sayilan "Süper Peru Foods", kinoa, mango, maça, mor misir gibi Andean ürünlerini içeriyor. Peru müzigi esliginde konuklarin keyifli vakit geçirdigi gecede, Gastronomi Turizmi Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Gürkan Boztepe gastronomi turizminin önemine vurgu yapti.

Gastronomi Turizmi Dernegi üyeleri, PeruKonsoslu Jak Hayim, Peru Ticari Konsolosu Fernando Alberada, Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu Dernegi Baskani Yalçin Manav, Sirha Türkiye Direktörü Abel Villemin, Eski Turizm Bakani Bülent Akarcali,OTSAD baskani Hüseyin Kirk,TURES Baskani Ramazan Bingöl,Sanatçi Nil Ünal, sef Rudolf Van Nunen, Gastronomi ve Turizm basini ve popüler yemek ve gezi bloggerlarinin da yer aldigi gecede Peru Ticari Konsolosu Fernando Alberada Peru Hükümeti sirayla yemek sunumlari yapti.

Dünyanin yeni foodie trendi peru mutfaginin özel lezzetlerinin tanitildigi kokteylde, Gürkan Boztepe, 7 ayda büyük bir büyüme gerçeklestiren GTD'nin Türk mutfagini dünyaya tanitma misyonunun oldugu kadar, Türkiye'de de Peru gibi dünyanin önemli mutfaklarini tanitmaya devam edeceklerini belirtti.

Quinoa salad, avocado, corn, tomatoes, Mango ceviche, Salmon tiradito, tangerine tiger's milks Crispy quinoa chicken bites, avocado cream, Crispy Aji de gallina rolls, Cheese and shrimps empanadas, Chicken anticuchos, grill potato and relish, Cheese and asparagus bruschetta, Maca cake, golden berry jam gibi geleneksel peru yemeklerinin ikram edildigi gecede Gürkan Boztepe Gastronomi Turizmine degerli katkilarindan dolayi Fernando Alberada ve chef Bruno Santa Cruz'a plaket hediye etti.
Kaynak: turizmdebusabah
Diğer Haber ve Duyurular