Online Bilet Al Duyurular

THY yasaga karsi, bedava internet ve tablet için harekete geçti!

ABD ve Ingiltere'nin cep telefonu disinda elektronik cihazlarin uçak kabininde tasinmasini yasaklamasinin ardindan, pazari kaybetmek istemeyen THY, tüm yolcularina bedava internet sunmak için harekete geçti. THY'nin ikinci planinin ise yine ABD uçuslarinda tüm yolculara tablet dagitma uygulamasi oldugu belirtiliyor.
Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre, Amerika ve Ingiltere'nin, cep telefonu disindaki elektronik malzemelerin uçak kabininde tasinmasini yasaklamasinin ardindan havayolu sirketleri de harekete geçti. Amerika uçuslarindan yilda 1 milyar dolara yakin ciro yapan Türk Hava Yollari (THY), bu hatta yolcu kaybetmemek için uçak içi eglence sistemlerinde "Bedava internet ve yolcuya tablet" gibi uygulamalar üzerine çalismalara basladigi ögrenildi. Bu çalismalarin Dubai merkezli Emirates Havayollari'nda da yapildigi belirtildi.

SAATI 9.99 DOLAR OLAN INTERNET BEDAVA SUNULACAK

Aralarinda Istanbul'un da bulundugu 8 sehirdeki 10 havalimanindan ABD'ye, Türkiye'nin de oldugu 6 ülkedeki tüm noktalardan Ingiltere'ye dogrudan sefer yapacak uçaklarda dizüstü bilgisayar, e-kitap ve tabletin yasaklanmasinin ardindan havayolu sirketleri uçak içi eglence sistemine yöneldi. THY'nin kitalar arasi uçuslarda ekonomi sinifina ücretli olarak sundugu internet hizmetini "bedava" yapmak için çalismalara basladigi ögrenildi. Yetkililer, "Türkiye'den Amerika'ya yapilan uçuslarda ekonomi sinifi için 1 saati 9.99, 24 saati ise 14.99 dolar olan wi-fi hizmetini tüm yolculara bedava sunmak için çalismalar yapiliyor. Burada asil olan internetin yavaslamamasi. Tüm yolcularin bu hizmeti kesintisiz ve en iyi sekilde alabilmesi. Eger bu hizmet kusursuz bir sekilde çalisirsa THY, yolcu kaybetmez aksine arttirir" dedi.

YOLCUYA TABLET'TE DAGITILACAK

Amerika ve Ingiltere'nin kararina karsi THY'nin bir plani daha bulunuyor. Daha bazi uçaklarda denenen "yolcuya tablet" uygulamasini THY, tekrar hayata geçirmek için kollari sivadi. THY daha önce Airbus A320 ve Boeing 737 uçaklarinda koltuklarda kisisel ekranin olmadigi uçaklarda business class yolcularina tablet vermeye baslamisti. Bu gelismelerle birlikte uzun uçuslarda da business ve ekonomi yolcularina uçakta tablet verilmesi planlaniyor. Yolcular böylelikle bedava internet hizmeti ile tabletlerinden her türlü çalisma ve film izleme imkanani yakalamis olacak. Ancak burada da Amerika ve Ingiltere'nin uyguladigi yasagi asmak gerekiyor. Önümüzdeki günlerde THY'nin bu yasagi asmasi için gerekli mercilerle irtibata geçmesi bekleniyor.

ARSLAN: KARAR TURIZMI ETKILEMEZ

Uastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Ahmet Arslan, karar nedeniyle yolcularin konforunun düsecegini, bu konuda tedbir almaya çalistiklarini söyledi. Söz konusu kararin, Türk turizmini nasil etkileyeceginin sorulmasi üzerine Arslan, turizmi etkilemeyecegini çünkü turistin gelme amaci ve yönteminin farkli oldugunu belirtti.
Kaynak: turizmdebusabah
Diğer Haber ve Duyurular