Online Bilet Al Duyurular

Istanbul turizminde ilk veriler umut kirici!

Türkiye'nin Ocak 2017 otel doluluklarina göre Istanbul'daki kayip devam etti. Timur Bayindir, turizmdeki sikintinin en agir etkilerine Istanbul'un maruz kaldigina isaret ederek, "ocak ayi rakamlari yine umutlarimizi kirdi" dedi.
Yilin ilk ayinda Türkiye'nin konaklama sektörü doluluk rakamlari belli oldu. Dünya çapinda veri ve analiz sirketi STR Global'in Türkiye Otelciler Birligi (TÜROB) için hazirladigi Ocak 2017 Ülke Performans Raporu açiklandi. TÜROB tarafindan degerlendirilen ve 2017 yilina iliskin ilk isaretleri de veren Ocak 2017 sonuçlarina göre, Türkiye'nin Ocak 2017 otel doluluklari, 2016 yilinin ayni dönemine oranla herhangi bir degisiklik olmadan yüzde 47.2 olarak kaydedildi. Buna karsilik Istanbul destinasyon bazinda en düsük doluluktan kurtulamadi.

TÜROB'un açikladigi STR verilerine göre, Istanbul'un Ocak 2016'da yüzde 48.9 olan doluluk orani, Ocak 2017'de yüzde 6.5 düserek yüzde 45.7 ölçüldü. Istanbul bu düsüs orani ile Avrupa destinasyonlari arasinda Ocak 2017'de en büyük düsüsü yasayan destinasyon oldu. Istanbul ayni zamanda, Ocak 2017'de Average Daily Rate (ADR) olarak adlandirilan ortalama günlük satilan oda bedelindeki yüzde 29.7'lik düsüs ve odabasi elde edilen gelirlerde (RevPAR) yüzde 34.2'lik düsüs ile en büyük gelir kaybi yasayan Avrupa destinasyonu oldu. Ocak 2017'de Istanbul'da ortalama günlük satilan oda bedeli 67.4 Euro'ya geriledi. Ocak 2016'da bu rakam 95.8 Euro olmustu. Toplam oda sayisi üzerinden odabasi elde edilen gelirler ise (RevPAR) 30.8 Euro olarak ölçüldü. Ocak 2016'da bu rakam 46.8 Euro olmustu.

Istanbul'a yönelik acil önlemler alinmasi gerektigini belirten Türkiye Otelciler Birligi (TÜROB) Baskani Timur Bayindir, turizmdeki sikintinin en agir etkilerine Istanbul'un maruz kaldigina isaret etti. Bayindir, "Fiyatlardaki düsüs devam etmesine ragmen Kasim ve Aralik 2016 dönemindeki doluluk verileri gelecege iliskin olarak bize umut vermisti. Ancak ocak ayi rakamlari yine umutlarimizi kirdi. Özellikle Istanbul turizmi için vakit geçirmeksizin tedbir almak gerekiyor" diye konustu.


Kaynak: turizmdebusabah
Diğer Haber ve Duyurular